tiistai 3. joulukuuta 2013

Green Flash Double Stout Black Ale

Green Flash Brewing Company on kahden yhdysvaltalaisen vuonna 2002 perustama pienpanimo, joka sijaitsee San Diegossa, Californiassa. Vaikka se nykyään onkin jo varsin tunnettu, noin 15 erilaisen oluen valikoimasta on Suomeen rantautunut vain muutama. Alkostakin löytyy tällä hetkellä ainoastaan kahta erilaista Green Flashin olutta, mikä on suorastaan huutava vääryys. Laivalla ollessani yhden tämän panimon oluen kuitenkin bongasin ja päätin heti käyttää tilaisuuden hyväkseni.
Panimo - Green Flash Brewing Company

Olut - Double Stout Black Ale

Maa - Yhdysvallat

Tyyli - Stout

Speksit - 8,8% / ? EBC / 45 IBU

Pubin hämärässä ja tunnelmallisessa valaistuksessa olut on väriltään aivan pikimustaa. Sen päällä komeilee tiheä, kohtuullisen kauan kestävä beigen värinen vaahto. Tuoksu on stouteille tyypillisen paahteinen sekä makean siirappinen. Makumaailmasta ensimmäiseksi vastaan tulee vahva paahteisuus, tarkemmin sanottuna hieman kitkerä palaneen maku. Kahvi ja tummasuklaa ovat myös mukana, sekä pieni häivähdys palvia. Suutuntumaltaan olut on mukavan pehmeä ja lämmin, tästä kiitos alkoholille. 

Todella positiivinen yllätys tämä oli itselleni. Sanat "miellyttävä" ja "täyteläinen" ovat juuri niitä, mitkä tätä kyseistä olutta kuvaavat parhaiten. Onneksi ostin tämän, en kadu hetkeäkään. Toisenkin ottaisin, jos vain lähikaupasta saisin. Eikä taatusi jää viimeiseksi Green Flashin olueksi, siitä olen varma.

36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti