perjantai 10. tammikuuta 2014

Plevnan Stout

Illan lähestyessä loppuaan päätin ottaa vielä yhden oluen. Kolmen Alen jälkeen kaipasin jo kuitenkin hieman jotain muuta, kuin vaaleaa sekä humalaista Alea. Niinpä viimeiseksi olueksi valikoituikin Plevnan Stout, joka on niittänyt mainetta monissa eri oluttapahtumissa sekä palkittu oluena jopa 10 eri kertaa. Paperilla kaikki näytti todella lupaavalta, mutta mikä mahtoi olla asian oikea laita?

Lainaus Plevnan sivuilta: "Suomalaiseksi olutklassikoksi muodostunut Plevnan lippulaiva irlantilais-tyyppinen dry stout. Oluessa kermainen vaahto ja täyteläinen maku. Stoutin ystävän unelma."
Panimo - Plevna / Koskipanimo

Olut - Stout

Maa - Suomi

Tyyli - Dry Stout

Speksit - 7% / ? EBC / ? EBU

Plevnan Stout on mustaa, hyvin mustaa. Maitokahvin värinen vaahto kestää mukavan tovin, ollen samalla myös hyvin tiheää. Tuoksu on oluessa varsin makea sekä kahvinen. Taustalta löytyy myös lievästi paahtuneisuutta. Vahva kahvisuus on läsnä myös oluen lämminhenkisessä maussa. Kahvin lisäksi siitä löytyy suklaata, makeutta, hedelmäisyyttä sekä vahvaa paahtuneisuutta, ennemminkin jo palaneen makua. Kokonaisuudessaan maku on pehmeä sekä täyteläinen. Vahva hiilihappoisuus yhdistettynä pehmeään suutuntumaan on loistava yhdistelmä. Kaiken kaikkiaan kyseessä on sellainen Stout, mikä ainakin itseeni teki syvän vaikutuksen. Eikä suomalaisuus latista tätä fiilistä ollenkaan, pikemminkin vain vahvistaa! Hyvä Plevna, minä todella pidin.

39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti